Nekem akkor van itt az igazi tavasz, ha megjelenik a piacon a spárga. Liberális vagyok: mindegy az nekem, hogy zöld, vagy fehér. Elég az, hogy legyen. Végre van; meg kellett ezt nyomban ünnepelni. Ne gondoljanak hosszan tervezgetett ünnepségre, komoly rákészülésre. Gondoljanak arra, hogy hirtelen ott állnak a konyhában, egyszerű krumplipucolóval hámozzák a fehér spárgát, majd amíg az ressre sül (mármint nem a krumplihámozó), addig vajon elkészül a friss pisztráng. A hűtőből került mellé egy kis kecskesajt is. Tavaszünnep Zuglóban. Nem volt kevésbé implulzív a bor kiválasztása sem. Lehetne ilyenkor borsznobkodni, hosszasan ácsorogni a hűtő előtt, latolgatni, hogy ehhez a hármas íz kombinációhoz mit is bontsak. Nem mondom, volt idő, amikor ezt tettem. Most határozottan megfogtam egy palackot, kirántottam (nem szándékos szóvicc): Somlói Apátsági Pince, 2010-es juhfark. Legyen, mondtam, Balogh Zoliék ritkán hibáznak (azért ritkán hibáznak ők is), ha nem passzol a bor az ételhez, hát majd külön fogyasztom. De alapvetően passzolt, aztán fogyasztottam külön is. Egyszerre lendületesen savas, édeskésen tartalmas a bor, fűszeres-sós, érett sárgabarackos. Palackba zárt Somló, írtam egyszer a borukról. Szerintem nem tévedtem.
Végre spárga
2012.04.25. 21:00
Címkék: juhfark 2010 somlói apátsági pince
3 komment
A bejegyzés trackback címe:
https://borvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr104473586
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
muskotály küvé 2012.04.26. 11:26:16
Pont ilyet vettem ma reggel, így már még kiváncsibb vagyok.
Vettem egy Miklóscsabi Chardonnay-t is (2010-es, a márkenevet nem jegyeztem meg), mert azt írják hátul, jó a spárgához.
Már csak jó spárga kéne :)
Vettem egy Miklóscsabi Chardonnay-t is (2010-es, a márkenevet nem jegyeztem meg), mert azt írják hátul, jó a spárgához.
Már csak jó spárga kéne :)
beragadt 2012.04.27. 10:27:42
Tegnap délután olvastam a posztot. Kedvet csinált és hazafelé gyorsan vettem spárgát (zöldet). Hasonlóan ressre sütve, parmezán sajttal. Nálunk Ráspi 11-es Tündér nyílt hozzá. Nagyon jól esett. Kösz a tippet.
demisec · http://thepit.blog.hu 2012.05.10. 16:38:51
Csupa jó dolog egy posztban! Köszi.