Nemrégiben emlegettem már ezt a nagyradai pincét, igaz, akkor önálló bejegyzést nem kapott a 2007-es cabernet sauvignonjuk, volt mellette más, jobb. Dropshop-os cimborám révén került hozzám ez a válogatás palack, most nem bontottam mellé mást, önmagában forgattam meg ezt a bort. Előbb a pohárban, majd a számban is. Jól esett érzékszerveimnek. Kicsit matt, opálos, rozsdás színű ez a bor, hogy a kor teszi, vagy fiatalon is ilyen volt, mert nem durvultak a szűréskor, én nem tudom. Azt viszont sejtem, hogy pár éve is a hordófűszerek domináltak az illatában. Markánsan rumos diós, vaníliás-szedres jegyek jönnek a pohárból, inkább direkt, mint kifinomult ez az illat. De fel is dobok egy gumicsontot hirtelen: baj ez? Legyen-e elegáns a cabernet sauvignonból szűrt bor illata? Kelljen-e a gyümölcsöket, fűszereket szálazgatni benne? (Ne kelljen. Egy nagy CS illata legyen azért komplexebb, kifinomultabb, de nyugodtan vágjon orrba.) Ami ennél a bornál a viszonylag egyszerű illatnál jobban zavart, az a viszonylag egyszerű korty. Kevés gyümölcs, sok és kicsit tapadós tannin, inkább a hordóból, mint a szőlőből, érzésem szerint. A lecsengés enyhén savanyú, összességében emiatt megrekedt ez a bor öt pontnál. Kár, mert ígéretesebbnek tűnt.
Cezar Cabernet Sauvignon Selection 2005
2011.02.03. 09:00
Címkék: 2005 ötpontos cabernet sauvignon cezar
Szólj hozzá!
A bejegyzés trackback címe:
https://borvirag.blog.hu/api/trackback/id/tr132605784
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.