Ma nyílik a legnagyobb hazai borfesztivál, vasárnap estig lehet menni, kóstolni, inni, enni. Sajnos úgy tűnik, hogy eleinte ázni is. Én mindenesetre igyekszem majd nagyot meríteni, aztán beszámolni a legizgalmasabb borokról. Nem biztos, hogy másnap. Szokás szerint tervekkel a fejemben érkezek majd, elsősorban tokaji borokra szomjazom most, így a Balassa pincétől Szepsyig fellelhető leszek. Kíváncsi vagyok az idei díszvendégekre, a Kárpát-medencei magyar borászokra is. Már-már hagyomány, hogy végigkóstolom Németh Attila Gábor borait, ezt idén sem tervezem másképp. A Kézműves borok háza kínálatát már csak azért is megnézem, mert mellettük kóstoltat Ráspi, reményeim szerint kevés mozgással sok jó borhoz fogok itt jutni. Ahogy a szekszárdi borsort is efféle reményekkel látogatom majd meg, a Fritz pincét igyekszem most nem kihagyni, ezt két éve mantrázom, de mire eljutok a vörösborokig, addigra a memóriám eléggé használhatatlan.
Mondom, tervek, azok mindig vannak. Aztán majd meglátjuk.